Forgot Password

Foto’s en video: Historisch Festival Scheveningen

Het eerste Historisch Festival Scheveningen heeft zaterdag, verspreid over de dag, volgens de organisatie ongeveer 16.500 mensen getrokken.

HFSNa de herdenking van de Landing van de Prins van Oranje in 2013 wilden veel Scheveningers opnieuw iets doen met de Scheveningse klederdracht. Er werd besloten jaarlijks een evenement te organiseren waarin de geschiedenis en de klederdracht van Scheveningen centraal staat. Het eerste Historisch Festival werd gehouden in het gebied van de Keizerstraat vanaf de Jan Kistenstraat tot de boulevard en het oostelijk daarvan tot aan de Jurriaan Kokstraat.

Rond e honderd vrijwilligers werkten mee aan het gratis toegankelijke evenement. Gedurende de dag waren er diverse ‘tableaux vivants’ waarbij acteurs een typisch Schevenings historisch verhaal tot leven brachten.

Ook waren er theatervoorstellingen en concerten. Op straat waren demonstraties van historische ambachten en er stond een volksgaarkeuken. Ook was er een modeshow met historische badkleding. De opening werd verricht door Bobbie uit de kinderserie ‘Ernst, Bobbie en de rest’, samen met wethouder Karsten Klein.

Foto’s

Video

LUISTER NU NAAR SCHEVENINGSE RADIO!