23 juni: Een grote schoonmaak actie: ‘Opgeruimd maakt blij’ in het Westbroekpark, help jij mee?

Jongeren gaan vrijdag 23 juni in het Westbroekpark als ambassadeurs aan de slag. Samen met stadsdeel directeur Mendy van Veen en het team van stadsdeel Scheveningen gaan zij op een positieve wijze het gesprek aan met bezoekers van het Westbroekpark.


Actie Opgeruimd maakt blij in het WestbroekparkChillen is gezellig en iedereen wilt dit in een mooi en schoon park. Soms “vergeten” mensen hun afval op te ruimen. Om dit niet te voorkomen gaan jongeren papieren tassen uitdelen. Handig, want daarmee laten bezoekers direct zien dat ze de actie een warm hart toedragen. Het afval verdwijnt met tas en al in de vuilnisbak. Ook zal een groep jongeren suppend het zwerfafval uit het water vissen.

Haagse opruimestafette
De actie is onderdeel van de Haagse #opruimestafette; een opruimactie die van mei tot en met september wordt gehouden in achtereenvolgens alle stadsdelen van Den Haag. Tijdens de talloze activiteiten slaan gemeente, bewoners en (welzijns)organisaties de handen ineen voor een schone en opgeruimde stad.

Praktische informatie
Datum: vrijdag 23 juni
Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Westbroekpark , start bij het theehuis.

Young Impact
Voor deze actie werkt de gemeente o.a. samen met Young Impact, een jongerenbeweging die laat zien dat je de wereld niet pas hoeft te verbeteren als je volwassen bent. Op de site worden jongeren geïnspireerd en kunnen zij meedoen aan challenges of acties via hun marktplaats waarmee ze bijdragen aan een mooiere wereld.

U bent van harte uitgenodigd. Voor informatie over de actie kunt u terecht bij  Monique Fennes, telefoon 06 52026211 of kijk op www.denhaag.nl/opruimestafette.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.