MOGELIJK TOCH NIEUWJAARSVUUR OP SCHEVENINGEN!

Stichting Vreugdevuur Scheveningen maakte onlangs bekend dat zij na een geschil met de gemeente en onrust binnen de groep zich terug zouden trekken voor de aankomende editie, maar een nieuwe organisatie biedt mogelijk toch hoop om een groot nieuwjaarsvuur te realiseren op het strand van Scheveningen.


Het bericht dat er aankomend jaar mogelijk geen vreugdevuur zou zijn sloeg in als een bom bij vrijwilligers, toeristen, ondernemers en politiek die allemaal vreesde dat oude tijden zouden herleven op Scheveningen en een uniek fenomeen verloren zou gaan. Nieuwe initiatiefnemers willen echter gezamenlijk met de oude organisatie de handen ineenslaan om aankomende editie een mooi nieuwjaarsevenement neer te zetten en te voorkomen dat de traditie voorgoed verloren zou gaan.

De nieuwe initiatiefnemers lieten de oude organisatie inzien dat deze mooie traditie behouden moet blijven en zijn al druk bezig met alle voorbereidingen voor aankomend jaar. De oude organisatie is op hun beurt bereidt om de nieuwe initiatiefnemers te ondersteunen met het organiseren van het nieuwjaarsvuur. Daarnaast willen zij gezamenlijk de onrust binnen de groep weg nemen en de gemeente duidelijk maken dat dit nieuwjaarsevenement een ‘Schevenings’ feestje blijft zonder bemoeienis vanaf het stadhuis.

 


Onder de oude organisatie groeide Vreugdevuur Scheveningen afgelopen jaren uit tot het populairste nieuwjaarsevenement van West-Europa met bijna 300.000 bezoekers uit binnen -en buitenland, erkenning als cultureel erfgoed en het grootste vreugdevuur ter wereld.