Investeringsbedrijf neemt failliete winkel De Skihut in de haven over

Retail Investments Beilen B.V. is de nieuwe eigenaar van De Skihut op Scheveningen. De winkel werd deze week failliet verklaard, nadat er eerder uitstel van betaling was verleend. Bijna alle medewerkers behouden hun baan. De FIOD deed eerder een inval bij het bedrijf vanwege belastingfraude.


Haven Skihut
Foto: Michel Romijn

Wie er precies achter de doorstart zit, is onduidelijk. “Het gaat om bekende investeerders en financiers in zowel retail als vastgoed”, zegt directeur Peter Raven van het investeringsbedrijf. “We zijn actief in heel het land, waaronder Den Haag. Dat is de link naar de overname van De Skihut.” Op welke manier de investeerders actief zijn in het Haagse en bij welke bedrijven, wil hij niet zeggen. “Dat vind ik niet interessant.” Ook over hoeveel er voor de overname is betaald, zwijgt Raven.

Zakenblad Quote meldt op haar website dat Norman Klein achter de overname zit, een grote speler in het Haagse vastgoed. Bronnen melden aan Quote dat hij een goede bekende is van Marc Schaling, die met zijn familie tot nu toe eigenaar was van De Skihut.