Dat de lokale politieke partij Groep de Mos niet enthousiast wordt van betaald parkeren is algemeen bekend in Den Haag en op Scheveningen. De voorgenomen maatregelen om betaald parkeren in te voeren, zeven dagen per week tussen 13.00 en 24.00 uur, in het Haven-, Staten- en Geuzenkwartier is het uitwerking van de verkeersvisie Scheveningen van D66-wethouder Tom de Bruijn


Raadslid Dubbelaar: “Scheveningen wordt altijd ge- en misbruikt als toeristisch wingebied. Het kan dan niet zo zijn dat bewoners daar met betaald parkeren de prijs voor moeten betalen. En is er überhaupt draagvlak voor betaald parkeren? Groep de Mos wil dat de wijken daarover geënquêteerd worden. Ook willen wij onderzocht hebben of het mogelijk is of bewoners een gratis parkeervergunning krijgen”.

€ 3,50 per uur erg duur 
Om de bezoekers van de kuststrook aan Scheveningen richting de parkeergarage te dwingen, wil het stadsbestuur een tarief op straat hanteren van € 3,50 per uur.

“Dit zijn bedragen waar helemaal niemand op zit te wachten”, aldus Dubbelaar, die zal inzetten op een verlaging van het tarief. Bij het invoeren van betaald parkeren wordt altijd uitgebreid gesproken met de buurt, maar dat is hier achterwege gelaten. Een slechte zaak”.

Het raadsvoorstel over betaald parkeren op Scheveningen staat op de agenda van de commissie Leefomgeving op 4 oktober 2017.